Použité suroviny receptu Polévka z kysaného zelí s klobásou:
2 l vody
| 4 ks větších brambor
| 1 ks cibule
| 150 g kysaného zelí
| 1 pár klobásy
| 40 g hladké mouky
| 40 g tuku
| sladká paprika, chléb
| sůl, kmín
Postup přípravy receptu Polévka z kysaného zelí s klobásou:
Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky. Připravené brambory a kmín dáme do osolené vody a uvaříme je. Zelí překrájíme, klobásu nakrájíme na kolečka. Z mouky, tuku připravíme jíšku, do níž vmícháme papriku. K poloměkkým bramborám přidáme kysané zelí. Polévku zahustíme jíškou, doplníme klobásou a povaříme.
Fotky receptu Polévka z kysaného zelí s klobásou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!