Použité suroviny receptu Polévka z norského lososa:
400 g filetů z lososa
| 170 g koktejlových krevet
| 1 lžíce jemně usekané bazalky
| 1 kostka slepičího bujónu
| 250 ml kysané smetany
| 4 lžíce zeleného hrášku
| 2 větší rajčata
| 500 ml vody
| bílý pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Polévka z norského lososa:
Oloupeme rajčata, nakrájíme je na kousky a rozmixujeme se smetanou a bazalkou. Smetanu vmícháme do vody a uvedeme ji do varu, nadrobíme do ní bujón a chvíli povaříme.
Filety nakrájíme na menší kousky a vložíme do vařícího bujónu.
Stáhneme teplotu k bodu varu a táhneme 5 minut. Poté přidáme krevety a hrášek, okořeníme pepřem a dochutíme solí.
Ještě chvíli provaříme a podáváme s chlebem namazaným máslem.
Fotky receptu Polévka z norského lososa:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!