Použité suroviny receptu Polévka z plzeňského piva a šlehačky:
200 g černého piva
| 1/2 l plzeňského piva
| 2 vejce
| 250 ml šlehačky
| 200 g kořenové zeleniny
| 1 cibule
| kmín
| sůl a pepř
| 1 bujón
| vegeta
Postup přípravy receptu Polévka z plzeňského piva a šlehačky:
kořenovou zeleninu nakrájíme a uvaříme doměkka v 1,5 l vody s přidáním kostky bujónu se zeleninou. Chléb pokrájený na velké kostky zalijeme pivem a necháme rozměknout. Do čistého vývaru přilijeme změklý chléb s pivem a necháme rozvařit. Okmínujeme a zalijeme rozšlehanými vejci. Podle chuti dosolíme, dochutíme vegetou a nakonec zjemníme smetanou.
Fotky receptu Polévka z plzeňského piva a šlehačky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!