Použité suroviny receptu Polévka z růžičkové kapusty s klobásou:
500 g růžičkové kapusty
| 500 g brambor
| 1 lžíce bylinek
| sůl a pepř
| 300 g mrkve
| 400 g klobásy
| 1/2 kostky bujónu
Postup přípravy receptu Polévka z růžičkové kapusty s klobásou:
Brambory kromě jedné nakrájíme na kostičky. Mrkve nakrájíme na kolečka.
Do hrnce nalijeme 1 litr vody, přivedeme jej k varu a dáme do ní bujon, zeleninu a brambory. Zeleninu vaříme asi 20 minut.
Klobásu nakrájíme na kolečka. Po 20 minutách do vývaru nastrouháme bramboru a přidáme do něj klobásu. Pak vaříme dalších 15 minut. Polévku dochutíme solí a pepřem, převaříme.
Podáváme sypanou čerstvými bylinkami.
Fotky receptu Polévka z růžičkové kapusty s klobásou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!