Použité suroviny receptu Polévka z růžičkové kapusty se sýrem:
750 g růžičkové kapusty
| 1 l masového vývaru (z kostky)
| 100 g nářezu z krůtích prsíček
| 150 g zakysané smetany
| dle chuti: sůl, pepř a muškátový oříšek
| 50 g parmazánu
| 1 červená feferonka
Postup přípravy receptu Polévka z růžičkové kapusty se sýrem:
1. Kapustu očistíme, omyjeme a křížkovitě nařízneme stonky. Masový vývar uvedeme do varu, vložíme do něj kapustičky a vaříme asi 25 min.
2. Několik kapustiček vyjmeme z vývaru, otrháme lístky a odložíme stranou. Zbylé růžičky ve vývaru najemno rozmixujeme.
3. Krůtí nářez nakrájíme na nudličky, spolu se zakysanou smetanou vmícháme do polévky a krátce ohřejeme. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem.
4. Nastrouháme sýr. Feferonku očistíme a pokrájíme na malé kostičky. Polévku nalijeme do šálků. Posypeme kostičkami feferonky, strouhaným sýrem a lístky růžičkové kapusty a ihned podáváme.
Fotky receptu Polévka z růžičkové kapusty se sýrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!