1 l vody
| 400 g ryby nebo filé
| 4 kuličky černého pepře
| 4 kuličky nového koření
| 3 bobkové listy
| kousek celorové natě
| sůl
| 30 g másla
| 30 g hladké mouky
| 250 ml mléka nebo smetany
| 1 žloutek
| hrst petrželové nati
Postup přípravy receptu Polévka z ryb nebo filé:
Mražené rybí filé vložíme do vody a okořeníme. Přivedeme do varu a vaříme doměkka. Mezitím z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zředíme vodou, dobře ji povaříme a doplníme mlékem. Uvařené filé prolisujeme nebo rozmixujeme bez koření, přidáme k povařené jíšce, zjemníme mlékem nebo smetanou s rozšlehaným žloutkem a doplníme nadrobno nakrájenou petrželovou natí. Podáváme s osmaženými kostkami pečiva.
Fotky receptu Polévka z ryb nebo filé:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!