Použité suroviny receptu Polévka z vepřového kolena s kroupami a bramborami:
1 hrnek krup
| 1 velký brambor
| 3 str. česneku
| 10 pepřů
| 2 bobk. listy
| 1 libové vepř. koleno
| majoránka a sůl
| petrželka
Postup přípravy receptu Polévka z vepřového kolena s kroupami a bramborami:
Vepřové koleno vložíme do hrnce s vodou, osolíme přidáme bobkový list a pepř. Pozvolna vaříme do měkka.
Zvlášť uvaříme kroupy. Brambor nakrájíme na kostičky. Česnek utřeme.
Uvařené koleno vyjmeme a libové maso nakrájíme na kousky. Vývar scedíme a opět přivedeme k varu. Přidáme brambory. Jakmile změknou, vložíme česnek, vařené kroupy a maso. Okořeníme majoránkou.
Zdobíme petrželkou.
Fotky receptu Polévka z vepřového kolena s kroupami a bramborami: