Použité suroviny receptu Polévka z vepřového masa, oháňky a srdce se zeleninou:
po 1 lžíci hl. mouky a octa
| 300 g kořenové zeleniny
| 1 vepř. oháňka
| 3 lžíce zakys. smetany
| 1 vepř. srdce
| 2,5 l vody
| 500 g vepř. masa
| 2 stroužky česneku
| celý pepř
| nové koření a sůl
| bobk. list
| vařený brambor
| petrželka
Postup přípravy receptu Polévka z vepřového masa, oháňky a srdce se zeleninou:
Na stejné kousky posekáme maso, oháňku a srdce. Přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř a sůl. Vaříme v dostatečném množství vody do poloměkka. Potom přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a česnek. Když jsou suroviny v polévce měkké, zahustíme ji a okyselíme.
Na polévkový talíř vložíme brambor vařený na loupačku. Ozdobíme petrželkou.
Fotky receptu Polévka z vepřového masa, oháňky a srdce se zeleninou: