Použité suroviny receptu Polévka z vepřového žebírka:
1 menší žebírko
| 200 g kořenové zeleniny
| 1 malá cibule
| 1,5 l vody
| lbeček
| 3 kuličky celého pepře
| 1 kulička nového koření
| sůl
| 1 vejce
| 1 lžíce hladké mouky
| pažitka
Postup přípravy receptu Polévka z vepřového žebírka:
Do hrnce s osolenou vodou dáme vařit žebírko. Přidáme koření. Až je masoměkké, obereme je a nakrájíme na kostičky, které zpět dáme do polévky. K masu přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu, na kostičky nakrájenou cibulku a povaříme až je zelenina měkká. Polévku zavaříme moukou rokvedlanou ve vajíčku, kterou vlijeme do polévky. Přisolíme a ozdobíme pažitkou
Fotky receptu Polévka z vepřového žebírka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!