Použité suroviny receptu Polévka ze šesti druhů zeleniny:
¼ malé kapusty
| ½ menší cukety
| 2 mrkve
| ½ menšího celeru
| 2 jarní cibulky
| ½ sáčku mraženého hrášku
| Solčanka
| kousek másla
| sušené polévkové bylinky
Postup přípravy receptu Polévka ze šesti druhů zeleniny:
Kapustu nakrájíme na nudličky. Mrkev, celer a cuketu nastrouháme na struhadle nahrubo. Cibulku pokrájíme na kolečka. Takto upravenou zeleninu zalijeme vodou tak, aby zeleniny bylo ve vodě opravdu hodně, aby vznikla hustá směs. Přidáme ještě hrášek a ochutíme Solčankou. Vše vaříme hodně doměkka. Nakonec část zeleniny důkladně rozmixujeme s menším množstvím vody a takto vzniklou „kaši" vrátíme do polévky, aby ji zahustila. Jiné zahušťovadlo nepoužijeme. Před podáváním vložíme do polévky sušené bylinky a kousek másla. Jakmile se máslo rozpustí, můžeme podávat.
Fotky receptu Polévka ze šesti druhů zeleniny:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!