Postup přípravy receptu Polévková zelenina na zimu:
Cibuli a česnek nakrájíme na kousky, mrkev, petržel a celer po očištění nastrouháme na nudličky, pěkné části natí nakrájíme na malé kousky. Na menší kousky nakrájíme také kapustu a květák. Ve velkém kastrolu rozpustíme omegu a dáme na ni promíchanou osolenou zeleninu. Můžeme pro začátek malikno podlít, ale je lepší dusit pomalu a pilně míchat, zelenina pustí vodu sama. Jakmile se zmenší objem asi o 1/3, sundáme z vařiče a necháme vychladnout. Plníme do krabiček s víčkem a dáme zamrazit. Kdo nemá tak velký mrazák, může zeleninu dát do sklenic a sterilovat. Na 1 litr polévky pak dáváme asi 2 až 3 polévkové lžíce zeleniny. Zelenina je osolená jen mírně, polévku proto dosolujeme.