![]() |
30. 07. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborová polévka s rajčaty: Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit do osolené vody (asi 1 1/4 l.). Přidáme kostičku Knorru a Aromat a necháme vařit. Cibuli nakrájenou na kolečka zpěníme na sádle. K vývaru přidáme ... …více»
|
![]() |
30. 07. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rajská polévka s nočky: Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Česnek oloupeme.
V hrnci podusíme cibuli s novým kořením, celým pepřem, bobkovým listem a stroužky česneku, dokud nezesklovatí. Zalijeme vodou a až se začne vaři ... …více»
|
![]() |
30. 07. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jihočeská kudlaná: Máslo s olejem rozehřejeme v hrnci, přidáme mouku (množství podle toho, jak chceme polévku hustou) a usmažíme světlou jíšku. Přilijeme vodu nebo vývar z Knoroxu, dobře prošleháme a přivedeme k varu. P ... …více»
|
![]() |
29. 07. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Krémové gazpacho: Toastový chléb zbavíme kůrek. Střídku rozdrobíme do misky a zalijeme smetanou.
Kůrky nakrájíme na kostky a osmažíme na olivovém oleji dozlatova.
Rajčata spaříme horkou vodou, sloupneme slupku a nakr ... …více»
|
![]() |
29. 07. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Celerová protidepresivní polévka: Očištěný celer nastouháme a dáme vařit do vody se solí. Z mouky a tuku si připravíme růžovou jíšku, zalijeme ji mlékem a přidáme k celeru. Povaříme asi 10 minut, ke konci přidáme žloutek.
Příloha: ... …více»
|
![]() |
29. 07. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jogurto-okurková chladná polévka: Nastrouhat okurek nahrubo a vložit ho do mísy se smetanou, jogurtem, česnekem, octem a mátou. Dobře vše promíchat a ochutit solí a pepřem. Nechat vychladit alespoň po 2 hodiny.
Před podáváním zno ... …více»
|
![]() |
29. 07. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Švédská studená polévka ze šípků: Omýt šípky (rozdrobit sušené). Vařit ve 1 litru vody, až jsou měkké. Přepasírovat. Potřebuje se 1 litr dužiny (po případě dolít vodou).
Přivést do varu a přidat cukr (po případě více, podle kyselo ... …více»
|
![]() |
29. 07. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Studený litevský boršč: Na nudličky nakrájenou červenou řepu, okurku, pažitku a kopr, osolíme a maličko přisladíme. Přidáme vychlazený kefír a smetanu a promícháme.
Do talíře dáme vejce pokrájené na plátky, přelijeme vyc ... …více»
|
![]() |
29. 07. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Studená avokádová polévka s tequilou: Vymačkáme šťávu z citronů. Vybereme dužinu avokád a spolu s citronovou šťávou a s kuřecím vývarem umixujeme na jemný krém.
Přelijeme do mísy, neměla by býti kovová, přidáme zakysanou smetanu, tequil ... …více»
|
![]() |
29. 07. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborová polévka s čerstvými ryzci: Zeleninu očistíme. Brambory nakrájíme na kostičky, mrkev na kolečka a cibuli nasekáme na kostičky. Ryzce nakrájíme na kousky.
Na oleji či sádle osmahneme cibulku. Přidáme pokrájené brambory, kolečk ... …více»
|