![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
9. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Polévka z vepřového jazyka: Jazyk uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Vložíme jej na chvíli do studené vody a oloupeme. Maso nakrájíme na malé kousky. Do vývaru vmícháme vegetu, kuličky pepře, sůl, nakrájenou zeleninu a vaříme ... …více»
|
![]() |
8. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brokolicová polévka se zeleninou: Brokolici dobře omyjeme, rozdělíme na malé kousky a ve slané vodě uvaříme do poloměkka (asi 3 minuty). Potom brokolici vyjmeme a uschováme v hrnci pod pokličkou. Mrkev, celer a česnek nakrájíme na mal ... …více»
|
![]() |
8. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Cibulová polévka s pivem: Na rozpuštěném másle necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme cukr a necháme za stálého míchání zkaramelizovat. Pak směs zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a pivem. Osolíme, podle chuti přidáme ... …více»
|
![]() |
8. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pálihuba - podkrkonošská polévka: Fazole uvaříme do měkka. Na sádle zpěníme cibulku, zasype se mletou paprikou a moukou, promícháme a vytvoříme tak cibulovou jišku.Tu zalijeme uvařenými fazolemi s vodou a polévku necháme ještě 10 minu ... …více»
|
![]() |
8. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pikantní sýrová polévka: 1) Těstoviny uvaříme, scedíme a necháme okapat.
2) V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme hl. mouku a orestujeme ji dozlatova. Tavený sýr nakrájíme na kousky a přidáme do jíšky. Zalijeme smetanou a výv ... …více»
|
![]() |
8. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Knedlíčková polévka z králíka: Do papiňáku dáme všechno maso z králíka kromě jater a celou cibuli, osolíme a vaříme 25 minut. Vývar scedíme, kosti obereme, z hlavy obereme líčka a pokud máme rádi, jazyk. V kastrolu uděláme máslov . ... …více»
|
![]() |
8. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Drůbeží bujon: Kosti a odřezky masa vložíme do studené, mírně osolené vody, přidáme pepř a zvolna vaříme asi 1 a půl hodiny. Pokud se vývar příliš vyvaří, přidáme ještě studenou vodu. Vývar potom osolíme, ochutíme m ... …více»
|
![]() |
8. 04. 2008 Polévky Žádné hodnocení
Příprava receptu Dršťková z kuřete: 1) Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. V hrnci rozpustíme sádlo a cibuli orestujeme dohněda. Přidáme sladkou papriku, chilli koření a zalijeme 1500 ml vody. Kuřecí skelet i kůže opláchneme a nakrájím ... …více»
|
![]() |
8. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Polévka z bílých fazolí: V hrnci rozehřejeme olej, osmažíme na něm dozlatova cibulku, přidáme utřený česnek a krátce osmahneme. Přilijeme vývar a uvedeme do varu. Pak přidáme bramboru nakrájenou na kostky, slité a okapané faz ... …více»
|
![]() |
8. 04. 2008 Polévky Žádné hodnocení
Příprava receptu Žlutá hrachová polévka: Bůček vaříme asi 1 1/2 hodiny, vyjmeme jej na talíř, z vývaru sebereme tuk a přelijeme do jiné nádoby. Do hrnce od vývaru dáme rozehřát sádlo a na něm osmažíme nakrájenou cibuli, mrkev a celer. Na osm ... …více»
|