![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
5. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Celerová polévka s nudlemi: Velký celer nastrouháme, přidáme nakrájenou mrkev, pórek, nové koření, zalejeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Přidáme zeleninový vývar a vaříme do změknutí zeleniny. Na zahuštění přisypeme ovesné ... …více»
|
![]() |
5. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kmínová polévka s kapáním: Do vody dáme nastrouhanou mrkev, celer, 2 lžíce kmínu, sůl, bujon a vaříme. Když je zelenina téměř měkká, přidáme kapání přes síto a spolu s vločkami v polévce zavaříme. ... ... …více»
|
![]() |
4. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Čínská zelná polévka s vepřovým masem a rýžovými nudlemi: Připravíme si hlávkové zelí na kostky, pórek na válečky 1 cm, mrkev, celer na plátky. Vepřové maso na slabé plátky.
Do připraveného slepičího vývaru dáme mrkev, celer, hlávkové zelí, víno, Wei-su, ... …více»
|
![]() |
4. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dýňová polévka s fritovanými nudličkami z cukýny: Na oleji orestujeme zeleninu, po chvilce přidáme na jemno nakrájenou cibuli. Vše orestujeme do zlatova a přidáme dýni (oloupanou, zbavenou jadérek, nakrájenou na kostky). Vše opečeme a zalijeme vodou ... …více»
|
![]() |
4. 04. 2008 Polévky Žádné hodnocení
Příprava receptu Spišská gulášovka: Na sádle nebo oleji dozlatova osmažíme cibuli nakrájenou na proužky. Přidáme hovězí maso nakrájené na kostičky, které zaprášíme 2 lžičkami směsí mleté sladké papriky a špetkou pálivé ... ... …více»
|
![]() |
4. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hříbková polévka s drobky: Cibuli jemně nakrájíme a dáme na tuk do polévkového hrnce, až začne zlátnout, zasypeme moukou. Až je jíška zlatá, přidáme papriku, krátce osmahneme a zalijeme horkou vodou. Pozor musíme míchat, aby ne ... …více»
|
![]() |
4. 04. 2008 Polévky Žádné hodnocení
Příprava receptu Kvasnicové noky: V hrnku rozšleháme vidličkou vejce, přidáme mléko, sůl, sušené kvasnice a tolik mouky, aby vzniklo zahoustlé těstíčko a přidáme máslo. Necháme chvíli stát. Lžící vykrajujeme malé nočky, které zavařuje ... …více»
|
![]() |
4. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Celestýnské (fritátové) nudle: Z mléka, vajíčka, mouky a špetky soli připravíme řídké těsto. Usmažíme tenké omelety.
1. nakrájíme na tenké nudličky a takto podáváme nebo je na závěr ještě chvíli osmahneme na pánvičce.
2. svine ... …více»
|
![]() |
4. 04. 2008 Polévky Žádné hodnocení
Příprava receptu Červená fazolová polévka: Fazole přes noc namočíme ve 2 litrech vody a pak je spolu se slaninou 1 hodinu vaříme. Přidáme nakrájenou cibuli, zeleninu, sůl, pepř, papriku, masox, rajčatový protlak a trochu cukru. Vaříme 10 - 20 ... …více»
|
![]() |
4. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Mléčná fazolková polévka: Do polévkového hrnce dáme na rozehřátý tuk nakrájenou cibulku, až začne zlátnout přidáme ovesné vločky. Krátce osmažíme, zalijeme mlékem, přidáme kostku bujónu (masox) a vaříme aspoň 20 - 30 minut, ab ... …více»
|