![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
3. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Květákovo-zelná polévka: Zeleninu nakrájíme na malé kousky. Cibuli, zázvor a chilli najemno nasekáme, osmahneme na oleji a poprášíme kari. Po chvíli přidáme zeleninu, přilijeme vývar a okořeníme. Polévku vaříme 20 minut. Podá ... …více»
|
![]() |
3. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zelný boršč s koprem: Zelí nakrájíme na jemné nudličky, řepu, mrkev a cibuli nasekáme na kostičky. Cibuli osmahneme na oleji, přidáme zeleninu a okořeníme. Přilijeme drůbeží vývar, přivedeme k varu a vaříme dalších asi 25- ... …více»
|
![]() |
3. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jikrová polévka z kapra: Do slané vody dáme uvařit jikry. V jiné nádobě si uvaříme hlavu a ocasy - když jsou téměř uvařené, tak je vyjmeme, obereme maso a propasírujeme přes síto k vařícím se jikrám. Vyvařenou vodu vylijeme. ... …více»
|
![]() |
3. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kvasnicová polévka s vajíčkem: Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kvasnice, necháme je rozpustit.
Pak nalijeme 2 litry vody, v kterém jsme si nechali rozpustit kostky bujonu, osolíme, opeříme.
Kořenovou zelenin ... …více»
|
![]() |
2. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Višňová polévka s bílkovými nočky a lístky meduňky: Višně vypeckujeme a odkládáme do síta posazeného na misce, abychom zachytili vytékající šťávu. V kastrole povaříme víno s cukrem, citronovou kůrou, kořením a pak přecedíme do misky k šťávě z višní. Vš ... …více»
|
![]() |
2. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Horácká houbová polévka: Oloupané brambory nakrájíme na meší kousky a uvaříme je spolu s kmínem v osolené vodě. Mezitím očistíme houby. Nejlépe je použít houby tužší konzistence. Plátky osmahneme na másle spolu s nakrájenou c ... …více»
|
![]() |
2. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Gulášovka s mletým masem: Na rozpáleném oleji orestujeme maso, cibuli, rozetřený česnek a ostatní koření, přidáme rajský protlak, oloupané a na kostky nakrájené brambory, zaprášíme moukou a zasmahneme.
Zalijeme vodou a vaří ... …více»
|
![]() |
2. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pravý ruský boršč: Hovězí, vepřové a kuřecí maso a polévkové kosti dáme do hrnce, přidáme bobkový list, hřebíček, celý pepř a nové koření. Zalijeme vodou a vaříme , až je maso měkké.
Omyjeme opatrně červenou řepu, a ... …více»
|
![]() |
2. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jobovka : Na cibuli osmažíme krůtí nudličky, přidáme jemně nastrouhanou kořenovou zeleninu a krátce osmažíme. Zalijeme zeleninovým vývarem a po 2 lžících přidáme do měka uvařených nebo sterilovaných luštěnin (h ... …více»
|
![]() |
2. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Česneková polévka s opečenými rajčaty: Rajčata rozpulte, polože je řezem dolů na pekáč a grilujte 3 min. Pak je pečte 15-20 min. při teplotě 180 °C a nechte odležet. Rajčata oloupejte, vymačkejte z nich šťávu a pokrájejte je na větší kousk ... …více»
|