![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
6. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Krůtí vývar s játrovými knedlíčky: Do hrnce vložíme omyté ramínko, přidáme očištěnou mrkev, petržel a celer. Vše zalijeme 1,5 l vody a přidáme sůl a Podravku. Vše vaříme dokud maso a zelenina nezměkne. Pak maso vyndáme a dle chutí jej ... …více»
|
![]() |
6. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Papriková polévka se smetanou: Papriky rozpůlíme, očistíme a rozložíme na plech s pečicím papírem. Peřeme v troubě při 170 °C asi 15 minut, až slupka zčerná. Plech vyndáme, papriky zakryjeme vlhkou utěrkou, necháme 5 minut zapařit ... …více»
|
![]() |
6. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Krkonošská houbová polévka: Oloupané brambory nakrájíme na středně velké kostičky. Houby nakrájíme na kousky, mrkev na kolečka, celer na špalíčky. Rozpustíme 50 g másla a osmahneme mouku. Světlou jíšku v hrnci zalijeme asi 1000 ... …více»
|
![]() |
6. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Oranžová polévka: Nastrouhanou mrkev s celerem osmahneme na másle, trochu osolíme a dáme vařit. Z oleje a mouky épřipravíme jíšku, kterou polévku zahustíme. Dochutíme harmonií chuti od Maggi a na závěr ozdobíme nasekan ... …více»
|
![]() |
6. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Japonská polévka z vepřového masa se zeleninou: Vepřové maso, houby, karotku a pórek nakrájíme na tenké plátky. Uvaříme si polévkový základ (podle chuti můžeme přidat i více sójové omáčky) a přidáme do něj nakrájenou zeleninu. Když se polévka ... ... …více»
|
![]() |
6. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Japonská polévka ze sleďů:
Kousky rybího filé rozkrojíme podélně napůl. Každý z 12 kousků posolíme, stočíme, upevníme párátkem a vložíme na 2-3 minuty do vařící vody. Vyjmeme a uložíme v teple. Žampiony oloupeme a odkrojí ... ... …více»
|
![]() |
6. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Japonská polévka z mušlí: Do vroucího vývaru přidáme mušle a necháme chvilku povařit. Přidáme sůl, sójovou omáčku a víno. Podáváme horké, můžeme případně přizdobit kolečkem citrónu.
... ... …více»
|
![]() |
6. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Cuketová polévka s rýží: Cibulku oloupeme, omyjeme a nasekáme nadrobno. Česnek také oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. V hlubším kastrolu rozpálíme dvě lžíce oleje (nejlépe panenský olivový) a plátky česneku s usekanou cib ... …více»
|
![]() |
6. 04. 2008 Polévky Žádné hodnocení
Příprava receptu Houbová polévka s tymiánem a majoránkou: Na rozpuštěné máslo vložte cibuli a česnek, zvolna zpěňte. Přidejte žampióny a zahřívejte 10 min., občas zamíchejte. Přilijte vývar a víno, přisypte lžičku tymiánu, všechnu majoránku a osolte a opepře ... …více»
|
![]() |
6. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Polévka z Andalusie: Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem, rozšleháme, přidáme kečup, sůl a celý pepř. Vše dobře povaříme, pak přecedíme a zjemníme smetanou.
Na másle podusíme na kost . ... …více»
|