![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
19. 12. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Polévka z jarních bylinek: Mladé lístky kopřiv, popence,fialek, jahod a petržele opereme, usekáme a na polovině tuku podusíme. Zalijeme je osolenou vodou, přidáme jíšku a polévku vaříme asi 1/4 hod. Před podáváním ji zalijeme m ... …více»
|
![]() |
19. 12. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Polévka z mladých cibulek nebo póru: Z tuku a mouky usmažíme světlou jíšku. Rozředíme ji vodou, přidáme brambory nakrájené na kostičky, osolíme, opepříme a vaříme. Před dovařením přidáme mladé cibulky i s pokrájenou natí a kolečka klobás ... …více»
|
![]() |
19. 12. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kyselá jihočeská polévka: Do slané vařící vody nasypte mouku a nechte provařit. Pak přidáme kysané mléko. Přidáváme je do vařící polévky naběračkou vždy na jiné místo. Po chvíli do ní přilijeme smetanu, necháme přejít varem a o ... …více»
|
![]() |
19. 12. 2007 Polévky Žádné hodnocení
Příprava receptu Polévka ze srdce /vepřového nebo hovězího/: Srdce vaříme v osolené vodě, po změknutí přidáme krupky a polévku zahustíme žlutou jíškou. Měkké srdce pokrájíme a dáme zpět do polévky. Přidáme nastrouhanou zeleninu, povaříme a okořeníme petrželkou. ... …více»
|
![]() |
19. 12. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Polévka mozečková: Ze 40 g másla a mouky usmažíme světlou jíšku. Rozředíme ji vývarem a povaříme. Přidáme osmažený mozeček osmažený na zbytku másla. Rozmícháme, popř. zjemníme mlékem se žloutkem. K polévce podáváme třen ... …více»
|
![]() |
19. 12. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Polévka játrová: V tuku osmažíme zeleninu i játra. Cibuli přidáme později. Zaprášíme moukou, lehce osmažíme, zalijeme vodou a vaříme. Polévku procedíme, játra pokrájíme na drobno a vrátíme do polévky. Tato polévka je ... …více»
|
![]() |
19. 12. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Polévka z vepřového masa: Nejprve dáme vařit maso, ke konci přidáme nastrouhanou zeleninu. Jako zavářka jsou nejlepší krupky, kroupy, rýže i krupice. ... …více»
|
![]() |
19. 12. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Polévka hovězí světlá : Maso dáme vařit, Kořenovou zeleninu přidáme do polévky 5-10 min. před dokončením. Zavaříme jemnými nudlemi. ... …více»
|
![]() |
19. 12. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Polévka hovězí rychlá: Mleté maso dáme do vody a vaříme asi 1/2 hod. 10 min. před dovařením přidáme zeleninu nakrájenou na nudličky a osmaženou na tuku. Kořeníme zelenou natí /pórkem/. ... …více»
|
![]() |
19. 12. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Polévka z jahod: Mléko dobře rozmícháme s cukrem, žloutky a škrobovou moučkou. Za stálého míchání, zahřejeme k varu. Mezitím rozmačkáme jahody. Zahuštěné mléko už dále nevaříme, jahody do něj vmícháme, vychladíme a po ... …více»
|