![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
4. 12. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Staročeská mléčná polévka : Do nádoby dáme mléko, cukr, trochu povaříme, pak odstavíme a polévku zjemníme žloutky rozšlehanými s mlékem. Jako vložku do staročeské mléčné polévky použijeme na suchém plechu upražený chléb. ... …více»
|
![]() |
4. 12. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Belgická polévka : Dobře proprané krupky a očištěný celer uvaříme ve vývaru z kostí do měkka a prolisujeme sítem. Připravíme si světlou jíšku z másla a mouky, podlijeme vývarem, přidáme připravené kašoviny a povaříme. P ... …více»
|
![]() |
4. 12. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Ruský kapustňák : Do hovězího vývaru přidáme vepřové maso a vaříme půl hodiny. Očištěnou kapustu nakrájíme na drobné nudličky, spaříme vodou a dovaříme ve slané vodě. Vývar pak přecedíme, přidáme do něj vařenou kapustu ... …více»
|
![]() |
4. 12. 2007 Polévky Žádné hodnocení
Příprava receptu Fazolačka s kyselým zelím: Fazole namočíme den dopředu. Do téže vody přidáme vegetu, sůl, pepř a vaříme fazole doměkka. Brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme zvlášť. Jakmile jsou fazole uvařené, tak k nim přidáme na kostič . ... …více»
|
![]() |
3. 12. 2007 Polévky Žádné hodnocení
Příprava receptu Rychlá dýňová polévka: Potřebné množství dýně oloupeme a i se semínky rozvaříme. Pak rozmixujeme, zahustíme instantní kukuřičnou kaší, ochutíme lžičkou rostlinného tuku a dýňovou polévku posypeme pažitkou.
... …více»
|
![]() |
3. 12. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rychlá krupicová polévka: Celer, mrkev a petržel pokrájíme na kostičky, přidáme vodu a masox a vaříme doměkka. Pak zašleháme bílek s krupicí, krupicovou polévku krátce povaříme, ochutíme solí a petrželkou. ... …více»
|
![]() |
3. 12. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hrachovka z čerstvého hrášku: Očištěný hrách umyjeme a vložíme do vroucí vody. Vaříme do měkka. Do studeného tuku s malým množstvím vody a soli vložíme nadrobno nakrájenou cibuli a dusíme. Přidáme část rajčat a podusíme. Zasypeme ... …více»
|
![]() |
3. 12. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Svitek do polévky: Z bílků ušleháme tuhý sníh. Přidáme žloutky, sůl, pepř a vmícháme. Moukou lehce poprašujeme a opatrně zpracováváme. Na pánvi smažíme tenké omelety - svítek, který rozkrájíme na nudle. ... …více»
|
![]() |
3. 12. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Polévka s petrželovou natí: Petrželovou nať vhoďte do vroucí vody. Ze žloutků a krupice udělejte noky, které dejte zavařit. Přidejte světlou jíšku. Nakonec přidejte mléko nebo smetanu. ... …více»
|
![]() |
2. 12. 2007 Polévky Žádné hodnocení
Příprava receptu Kapustová polévka s rýží: Opranou a nakrájenou kapustu vaříme v 1–2 litrech osolené vody. Přidáme houby, v létě čerstvé, v zimě sušené předem namočené. V polévce vaříme také rýži. Je-li kapustová polévka s rýží dost hustá, můž ... …více»
|