![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
12. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pravá maminčina bramboračka: Na 2 lžících oleje nebo sádla zpěníme jednu malou nakrájenou cibulku, zaprášíme moukou, zalejeme studenou vodou a rychle zamícháme, aby se nám neutvořily hrudky. Pak zředíme hrnkem vody a přidáme: 4 . ... …více»
|
![]() |
12. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Lososová polévka z Ruska: Pórek tence nakrájejte, nastrouhejte celer a mrkev, osmahněte to na másle. Přidejte vodu, bujón, lisovaný česnek, rajčatový protlak, bobkový list a tymián a povařte asi tak 5-10 minutek. Mezitim nak . ... …více»
|
![]() |
12. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bílá kulajda: Brambory a cibuli oloupeme. Brambory nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno a v hrnci na kousku másla osmahneme až zesklovatí. Zalijeme ji vodou, přidáme brambory, kmín, pokrájené houby, och ... …více»
|
![]() |
12. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Žampionová polévka s bylinkami : Papriku rozkrojte, odstraňte semínka, dužninu omyjte, nakrájejte na nudličky. Pórek očistěte, nakrájejte na kolečka, v cedníku propláchněte vodou. Žampiony očistěte, omyjte, nakrájejte na plátky.
Pap ... …více»
|
![]() |
12. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kuřecí vývar s pórkem a vejcem: Kuřecí vývar povařte 10 minut s bobkovým listem a kari, osolte a opepřete.
Pórek očistěte, nakrájejte na jemné kroužky, dejte do vývaru a 5 minut vařte. Přidejte petrželku.
Žloutky rozdělte na pol . ... …více»
|
![]() |
12. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Slavnostní polévka: Maso povařte ve 2 l vody, seberte pěnu a přidejte polévkovou zeleninu a sůl. Maso uvařte doměkka.
Mléko, máslo a trochu soli svařte, přisypte krupici a vymíchejte těsto. Nechte je prochladnout, pak ... …více»
|
![]() |
12. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hovězí polévka se zavářkou z vaječného těsta : Kosti omyjte řádně studenou vodou. Maso a kosti v hrnci zalijte 1 1/2 l vody. Pomalu vařte a sbírejte tvořící se pěnu.
Přidejte rozdrcená zrnka pepře, bobkový list a svazek bylin. Polévku vařte mírný ... …více»
|
![]() |
12. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Polévka s telecím masem a zeleninou: Maso nakrájejte na 2 cm kousky. Po částech je na troše oleje důkladně ze všech stran osmahněte a vyjměte z hrnce.
Do výpeku přilejte víno, uvolněte jej ode dna, přidejte pečínkovou šťávu, sójovou omá ... …více»
|
![]() |
12. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pařížská cibulová polévka : Oloupanou cibuli nakrájejte na tenké plátky. Na mírném ohni zahřejte máslo a lžíci oleje. Trochu osolenou cibuli na něm za stálého míchání osmahněte do zlatova.
Přilijte vývar a vařte mírným varem. C ... …více»
|
![]() |
12. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Masový hrnec s letní zeleninou : Maso nakrájejte na centimetrové plátky, opepřete. Játra nakrájejte na 4 cm plátky. Bílé části odkrojte, játra naložte do mléka.
Mrkev oloupejte, pod poklicí duste na másle do sklovita. Pórek očistěte ... …více»
|