15 stroužků česneku
| 2 dcl mléka
| hl. mouka na zahuštění (asi 2-3 pol.lžíce)
| máslo
| 0,5 l vývaru
| smetana
| pepř
| tymián
| pažitka
| sůl
| strouhaný ementál podle chuti
Postup přípravy receptu Česneková krémová:
Oloupaný česnek povaříme v osolené vodě asi 10 min., potom ho vyjmeme a vhodíme do teplého mléka a ještě krátce povaříme.Na másle si připravíme zlatavou jíšku do které vlijeme rozmixovaný česnek s mlékem a vývaru tolik, aby vznikla hustší polévka.Musíme počítat s použitím smetany. Přisolíme, opepříme a přidáme špetku tymiánu. Na závěr vlijeme smetanu a dáme na dochucení pažitku nebo kudrnku a na jemno nastrouhaný ementál.
Fotky receptu Česneková krémová:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!