Použité suroviny receptu Čočková polévka s kysaným zelím a smetanou:
150 g čočky
| 1 1/4 l vody
| 100 g kysaného zelí
| 1 cibule
| 40 g tuku
| 40 g mouky
| 3 lžíce kysané smetany
| 1 žloutek
| kmín, sůl, pažitka
Postup přípravy receptu Čočková polévka s kysaným zelím a smetanou:
Předem namočenou čočku vaříme do poloměkka. Zelí pokrájíme a přidáme k čočce. Současně si připravíme zlatou cibulovou jíšku, polévku touto jíškou zahustíme a ještě 10 minut povaříme. Hotovou polévku okořeníme mletým pepřem, česnekem utřeným se solí a majoránkou. Nakonec zjemníme žloutkem rozšlehaným v kysané smetaně a už nevaříme. Sypeme sekanou pažitkou.
Fotky receptu Čočková polévka s kysaným zelím a smetanou: