Vložil: | Yourimp |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Consommé de casa:
200 g zvěřina z koroptve, králík, zajíc
| kosti
| sůl
| 2 bílky ze syrových vajec
| 1 l vody
| 3 l vývaru z kosti nebo zeleniny
| 50 g mrkve
| 50 g ředkve
| větvička rozmarýny
| 50 g pórku
| tymiánu
| polovina bobkového listu
| a něco sušených hub
| (Na 2 litry consommé: 4 l vývaru, 1 kg zvěřiny, 150g zeleniny.)
Postup přípravy receptu Consommé de casa:
Hrubě rozemletou zvěřinu dáme do kastrolu, přidáme bílky, zeleninu rozkrájenou na kostičky, studenou vodu a vývar ze zeleniny nebo kostí. Vývar musí být studený, bez kostí. Vše smícháme za studena, necháme odstát 10 minut, až se tekutina zbarví do krvava; dáme na mírný oheň a vaříme asi hodinu na velmi mírném ohni. Potom propasírujeme mokrým ubrouskem; tak dosáhneme asi 2-3 litrů výborného consommé. Jestliže podáváme s víny, přidáváme je do consommé, až když je v nádobě na polévku, nikdy však víno nevaříme s vývarem. Použijeme víno Madeira nebo šery.
Fotky receptu Consommé de casa:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!