Vložil: | Lally |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 20 |
|
|
Použité suroviny receptu Dědečkova rybí polévka:
4 ks kapří hlavy
| 400 g kořenové zeleniny
| 120 g másla
| 3 pol. lž. hladké mouky
| 400 g jiker a mlíčí
| 1 ks velké cibule
| 5 zrnek celého pepře
| 5 zrnek nového koření
| 1,5 l vody
| odřezky z ryb nebo i malé plevelné ryby
| sůl
| petržel
Postup přípravy receptu Dědečkova rybí polévka:
Z rybích hlav, odřezků ryb, případně z menších ryb, poloviny kořenové zeleniny, celé cibule, nového koření a pepře uvaříme vývar. Čím silnější, tím lepší. Maso se musí úplně rozpadat. Vývar zcedíme a maso necháme vychladnout a obereme z kostí. Na másle osmažíme druhou polovinu kořenové zeleniny nakrájenou na tenké nudličky. Přidáme hladkou mouku a osmažíme. Zalijeme vychladlým vývarem, rozmícháme a přidáme kapří vnitřnosti (jikry a mlíčí). Asi 10 minut vaříme, pak vložíme obrané rybí maso. Osolíme a přidáme nasekanou petržel. Je opravdu nutné použít máslo, aby polévka chutnala.
Fotky receptu Dědečkova rybí polévka:
Fotky vložil: MichelePrg,zanedz,vocjan