Vložil: | Adrasi |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 9 |
|
|
Použité suroviny receptu Dršťková polévka z václavek:
600 g václavek (může být i více)
| 1 velká cibule
| 3 velké lžíce hladké mouky
| 100 g sádla
| 1,5 litru masového vývaru
| 4-5 stroužků česneku
| sůl
| paprika sladká, paprika pálivá
| majoránka
| libeček
| kmín drcený
| pepř
| polévkové koření
| zelená petrželka
Postup přípravy receptu Dršťková polévka z václavek:
Na rozpuštěné sádlo dáme jemně nakrájenou cibuli a osmažíme ji do zlatova, zasypeme hladkou moukou a za stálého míchání chvíli smažíme. Připravíme si k ruce vývar a do cibulové jíšky vsypeme papriku (já dávám v téhle fázi pouze sladkou, ale zato celý pytlík), lehce zamícháme do jíšky a rychle zalijeme vývarem. Potom přidáme václavky nakrájené na nudle, ostatní koření včetně rozetřeného česneku - množství musí každý podle sebe a své rodiny, kromě polévkového. Mírným varem za častého míchání dospějeme k polévce, která se tváří jako dršťková, avšak není. Abychom si ušetřili dlouhé míchání, můžeme si václavky předvařit vedle v menším množství vody a přidat je do vývaru již uvařené s vodou, ve které se vařily.
Dochutíme polévkovým kořením, přidáme nasekanou petrželku a podáváme. Tuto dršťkovou Vám neodmítnou ani vegetariáni za předpokladu, že místo sádla použijete olej a místo masového vývaru zeleninový nebo jen vodu
Fotky receptu Dršťková polévka z václavek:
Fotky vložil: hanina51,vilka,evulaS33,alenab