Postup přípravy receptu Francouzská cibulová polévka :
Oloupanou cibuli nakrájíme na jemná kolečka a dáme do velkého kastrolu spolu s vrchovatou lžící oleje, na němž ji necháme pouze zpěnit - nesmažíme. Zasypeme moukou a na mírném ohni promícháváme dřevěnou lžící nebo vařečkou tak, aby směs zezlátla. Potom přilejeme najednou 1 1/2 litru studené vody, osolíme, opepříme a uvedeme do varu. Vaříme 20 minut. Plátky chleba rozkrájíme na čtvrtiny a v pánvi opečeme na 2 lžících oleje. Opečený chléb naskládáme do pekáčku nebo do patřičné velké zapékací mísy, přelijeme cibulovou polévkou, posypeme nastrouhaným sýrem a 10 minut zapékáme v troubě
Existuje řada předpisů na cibulové polévky, tento však je snadný a určitě vás uspokojí. Polévka je velmi sytá, chuťově speciální, a jak známo, doporučuje se jako samostatný pokrm po bouřlivějších nocích.