Vložil: | Yourimp |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Hovězí polévka se zavářkou z vaječného těsta :
500 g morkových kostí,
| 200 g hovězího žebra,
| 1 lžička celého pepře,
| 1 bobkový list,
| 1 svazek bylinek (petrželka, pórek, celerová nať, trochu tymiánu),
| 1 mrkev,
| 1 petržel,
| 100 g celeru,
| 1 paprika,
| sůl
| Omeletové nudle:
| 1 vejce,
| 1/8 l mléka,
| 70 g hladké mouky,
| trochu másla
Postup přípravy receptu Hovězí polévka se zavářkou z vaječného těsta :
Kosti omyjte řádně studenou vodou. Maso a kosti v hrnci zalijte 1 1/2 l vody. Pomalu vařte a sbírejte tvořící se pěnu.
Přidejte rozdrcená zrnka pepře, bobkový list a svazek bylin. Polévku vařte mírným varem 90 minut.
Kořenovou zeleninu oloupejte a nakrájejte na kostky. Papriku rozkrojte, odstraňte semínka, dužninu omyjte a nakrájejte na nudličky.
Polévku přeceďte do čistého hrnce. Maso nakrájejte na kostky, spolu se zeleninou je vložte zpět do vývaru. Osolte a vařte, dokud maso nezměkne.
Vymíchejte z vejce, mléka a mouky těstíčko. Usmažte tenké omelety a nakrájené na nudličky je vložte do polévky.
Fotky receptu Hovězí polévka se zavářkou z vaječného těsta :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!