Vložil: | radio11 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 170 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 43 |
|
|
Použité suroviny receptu Jemná dršťková polévka:
500 g hovězích drštěk
| 4 str. česneku
| 1 lžíce majoránky
| 1 lžička ostré papriky
| 1 lžíce sladké papriky
| 1 cibule velká
| 2 lžíce hl. mouky
| sůl
Postup přípravy receptu Jemná dršťková polévka:
Dršťky důkladně vydrhneme a uvaříme doměkka asi 2,5 hodiny. Měkké vyndáme a pokrájíme na nudličky.
Očistíme si cibuli a česnek. Oboje posekáme najemno.
Na sádle osmahneme jemně posekanou cibuli s česnekem, zaprášíme moukou, opražíme a zalijeme vodou. Přidáme majoránku, mletou papriku, sladkou i pálivou, pokrájené dršťky a ještě půl hodiny povaříme.
Nakonec osolíme.
Fotky receptu Jemná dršťková polévka:
Fotky vložil: Natural,MichelePrg,Vlaďuša,Olča4,Ježíšek,Vlamape,BADAČA,oko,tajnostii