Postup přípravy receptu Jemný houbový krém:
Houby nakrájíme na drobnější kousky a dusíme zvlášť v kastrolku. Cibuli nakrájíme nadrobno, vsypeme do hrnce, kde jsme nechali rozehřát tuk, a zesklovatíme ji, přidáme brambory nakrájené na kostičky, houby, okořeníme majoránkou, drceným kmínem, osolíme. Zalijeme vývarem a povaříme. Z listového těsta si mezitím vyválíme plát a vykrájíme tyčky, osolíme a okmínujeme (tyčky můžeme též zakroutit do vrtulky), zprudka a krátce pečeme v troubě. Když je vše měkké, polévku rozmixujeme, dochutíme polovinou kelímku zakysané smetany (nejlépe 15procentní). Dokořeníme podle chuti. Na talíři zdobíme petrželkou nebo pažitkou a podáváme s přílohou z listového těsta.