Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 01.11. 2025
Dnes má svátek Felix
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kari polévka s cizrnou

fotka Kari polévka s cizrnou
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Kari polévka s cizrnou:

1 kostka slepičího bujonu  | 500 g cizrny  | 1 lžička kari  | 1 kelímek smetany  |  pepř  | 1 špetka bazalky  | 50 g steril hrachu  | 1 bobkový list  |  sůl  | 300 g angl. slaniny  | 2 lžíce mouky

Postup přípravy receptu Kari polévka s cizrnou:

Před vařením je třeba cizrnu minimálně 12 hodin namáčet. Ponecháme ji alespoň tedy půl dne ve vlažné vodě. Zakalenou vodu pak vylijeme, cizrnu vložíme do hrnce a zalijeme vodou čerstvou. Vaříme cca 40 minut - doba vaření závisí na čerstvosti cizrny a délce namáčení. Při vaření sbíráme z povrchu pěnu. Vařená cizrna lehce proklouzne mezi dvěma prsty, vždy ale bude tvrdší než klasický hrách.
Cizrnu osolíme až ke konci varu, jinak bychom snížili bobtnavost zrn ve vodě. K dochucení dále použijeme špetku pepře, špetku kari koření, bazalky, bobkového listu a kostku slepičího bujónu.
Mezitím si osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu. Přidáme ji do vody s cizrnou spolu se třemi hrstkami sterilizovaného hrášku. Nakonec do polévky vmícháme kelímek smetany se dvěma polévkovými lžícemi mouky. Ještě pět až deset minut necháme projít varem a důkladně mícháme.


Fotky receptu Kari polévka s cizrnou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Kari polévka s cizrnou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Stříbrňáky