Použité suroviny receptu Klasická čočková polévka:
250 g čočky
| 2 lžíce oleje
| 3 lžíce hladké mouky
| 1 ks cibule
| 2 stroužky česneku
| trochu majoránky
| trochu soli
| trochu pepře
| 2 l vody
Postup přípravy receptu Klasická čočková polévka:
Čočku přebereme, propláchneme a zvolna vaříme v dostatečném množství vody téměř do měkka. Zvlášť na oleji lehce osmahneme jemně nakrájenou cibulku, zasypeme ji moukou a připravíme světlou zásmažku, kterou pak z stálého míchání přidáme k polévce. Tu ještě osolíme, dochutíme rozmačkaným česnekem a majoránkou a ještě chvíli povaříme. Pro zrychlení přípravy je možné vypranou čočku namočit přes noc do studené vody. Do čočkové polévky je také možné přidat trochu nastrouhané kořenové zeleniny.