Použité suroviny receptu Krůtí vývar s krupicovými noky:
1 krůtí krk
| 1 polévková směs
| 1 lžičku nového koření
| 2 bobkové listy
| 1 lžička celého pepře
| 1 vejce
| dětská krupice
| trochu sůl
| 2 kuřecí bujón
| 1,5 litr vody
Postup přípravy receptu Krůtí vývar s krupicovými noky:
Krůtí krk omyjeme a dáme vařit do studené vody spolu se vším kořením, bujónem a očištěnou kořenovou zeleninou. Vaříme cca hodinu - 1,5 hod., potom slijeme přes cedník do jiného hrnce, zeleninu nakrájíme na menší kostičky a dáme do vývaru. Maso z krku obereme a také přidáme do polévky. Do krnku dáme 1 vejce, osolíme, postupně přidáme krupičku a vidličkou šleháme dokud není směs hustší. Necháme minutku stát a lžičkou vykrajujeme nočky a přidáváme do vroucího vývaru. Potom nakrájíme zbytek z polévkové směsky /kapustu, petrželku/ a také přidáme do polévky. Povaříme minutku a můžeme podávat.