Postup přípravy receptu Kuřecí vývar se zeleninou a houbami:
Kuřecí kosti a odřezky zalijeme studenou vodou, přidáme celý pepř, nové koření, sůl a sušené houby. Přivedeme k varu a necháme zvolna probublávat asi 20 minut. Hotový vývar přecedíme.
Připravíme si ostatní zeleninu. Brambory nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek jemně pokrájíme. Papriku a rajče omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na jemné proužky. Řapíky celeru nakrájíme na kousky. Mrkev a pastinák nakrájíme na silnější kolečka.
Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek, přidáme ostatní připravenou zeleninu, včetně brambor. Vše orestujeme, zalijeme přecezeným drůbežím vývarem a zvolna pod pokličkou uvaříme doměkka.