1 menší cibule
| 1 menší mrkev
| 1 malá kedlubna
| 200 g brokolice
| 120 g rýže
| 2 lžíce oleje
| 1250 ml masového vývaru
| 1 malý pórek
| 1 řapík celeru
Postup přípravy receptu Polévka se zeleninou:
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev, kedlubnu a brokolici očistíme. Mrkev nakrájíme na kolečka, kedlubnu na špalíčky. Brokolici pak rozebereme na malé růžičky. Rýži propláchneme studenou vodou a necháme okapat. V hrnci rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli s rýží. Přilijeme vývar a přivedeme ho k varu. Polévku necháme zvolna vařit. Když je rýže poloměkká, přidáme do hrnce zeleninu. Vše vaříme doměkka. Pórek a celer očistíme. Pórek nakrájíme na kolečka, celer na špalíčky. Těsně před koncem vaření je přidáme do polévky.