Postup přípravy receptu Řecká polévka s hovězími knedlíčky:
Pomleté hovězí maso propracujeme s dobře propranou rýží, přidáme trochu nasekaného kopru a petrželové natě a podle chuti osolíme. Z takto připravené směsi tvoříme malé knedlíčky, které obalíme v hladké mouce. Zeleninu očistíme, opereme a dáme vařit do vody, kterou podle chuti osolíme. Jakmile zeleninový vývar začne vařit, zavaříme knedlíčky a vaříme tak dlouho, až je rýže v knedlíčcích měkká. Pak měkké knedlíčky přestaneme vařit a vývar necháme zchladnout.
Z vaječného bílku ušleháme sníh, žloutek osolíme, přidáme citrónovou šťávu a vše smícháme s ušlehanými bílky. Pak zašleháme šálek zchladlé polévky a takto připravenou směs opatrně zašleháme do vlažné polévky. Polévka se již nesmí vařit, aby se vejce nesrazilo.