Postup přípravy receptu Slovenská zelňačka z čerstvého zelí:
Maso nakrájíme na kostky, klobásu na půlkolečka, uzené na malé kostičky, zelí na nudličky, brambory na kostky. Vepřové maso dáme vařit do 2 litrů vody s kostkou masoxu, s 1 celou cibulí, s bobkovým listem, kořením a nasekaným zelím. Všechno uvaříme do poloměkka. Přidáme rajčatovou šťávu, kmín, sůl, brambory, uzené maso a klobásu a vaříme. Z mouky, soli, oleje a nahrubo nakrájené cibule připravíme zápražku, odstavíme ji, přimícháme papriku, zalijeme studenou vodou, promícháme a přes síto propasírujeme do polévky. Rozvaříme, dle potřeby ještě dolijeme vodu a dochutíme.
Fotky receptu Slovenská zelňačka z čerstvého zelí:
Fotky vložil: uschi3,Angel666,uznevim,Nandiči,daramacho