Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 180 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Žlutá hrachová polévka:
1 1/2 šálku půleného žlutého hrachu
| 500 g uzeného bůčku
| 1 1/2 l vody
| 1 lžíce sádla
| 1 středně velká cibule
| 1 menší mrkev
| 1/4 menšího celeru
| 1/4 lžičky mletého pepře
| špetka muškátového oříšku
| 1/4 lžičky majoránky
Postup přípravy receptu Žlutá hrachová polévka:
Bůček vaříme asi 1 1/2 hodiny, vyjmeme jej na talíř, z vývaru sebereme tuk a přelijeme do jiné nádoby. Do hrnce od vývaru dáme rozehřát sádlo a na něm osmažíme nakrájenou cibuli, mrkev a celer. Na osmahnutou zeleninu nalijeme vývar, přidáme propláchnutý hrách, sůl a všechno koření. Zakryjeme poklicí a vaříme asi 1 hodinu. Bůček nakrájíme na menší kostky, přidáme do polévky a vaříme ještě asi 35 minut. Podáváme s nasucho opečeným toastem.
Fotky receptu Žlutá hrachová polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!