Použité suroviny receptu Polníček se zastřenými vejci:
100 g polníčku
| 4 ks vejce
| 1 lžíce hořčice
| 3 lžíce citrónové šťávy
| 3 lžíce oleje
| dle potřeby sůl
| dle potřeby pepř
| 1/2 lžičky cukru
| 30 g parmezánu
Postup přípravy receptu Polníček se zastřenými vejci:
Vejce rozklepněte do naběračky a jedno po druhém opatrně nechte sklouznout do mírně vroucí osolené a octem okyselené vody. Vařte 1–2 minuty a vyndejte děrovanou naběračkou. V hrnku rozmíchejte hořčici se solí, pepřem, cukrem, citrónovou šťávou a olejem na hladkou omáčku. Očištěný a vypraný polníček rozdělte do misek, doplňte vajíčkem a přelijte omáčkou.
Fotky receptu Polníček se zastřenými vejci:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!