těsto: 125 g tuku na pečení
| 125 g cukru moučky
| 250 g hladké mouky
| 1 kypřící prášek
| 1 vejce
| 1 polévková lžíce kakaa
| Krém: 1 sáček Crém olé pudink bez vaření
| 1 smetana ke šlehání
| 1 ztužovač šlehačky
| 1 vanilkový cukr
| plechovka jahod
| 750 g jahod
| 1 čokoládová poleva
Postup přípravy receptu Poloviční dezert:
Připravíme si těsto. Tuk rozšleháma s vajíčkem, přidáme cukr a mouku prosátou s kypřícím práškem. Nakonec přidáme kakao a dobře propracujeme rukama. Formu na srnčí hřbet vymažeme a vysypeme. Formu zevnitř obalíme těstem, které jsme dali na půl hodiny do lednice ztuhnout. Uděláme ještě víko a dáme na plech. Pečeme asi 30 minut při 180°C. Mezitím si uděláme krém. Do mísy dáme šlehačku, ztužovač, vanilkový cukr, jahody v konzervě i se šťávou a crém olé. Dobře našleháme, dokud krém nezhoustne. Po upečení necháme zchladnout těsto. Po vychladnutí těsta naskládáme jahody na dno korpusu. Na jahody dáme krém a zase přiložíme jahody, pak dáme krém a přikryjeme to víkem z těsta. Dáme do lednice asi na 30 minut. Vyklopíme dezert s formy na tác a polijeme dezert čokoládovou polevou. A máme hotovo.
Fotky receptu Poloviční dezert:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!