Vložil: | Miisuliii |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Polský bigos:
500 g kysaného zelí
| 500 g hlávkového zelí
| 600 g vepřového plecka
| 200 g uzeného bůčku
| 200 g klobásy
| 1 dl bílého vína
| 1 větší cibuli
| špetka soli a mletého pepře
| špetka majoránky a mletou sladkou papriku
| 4 bobkové listy
| trochu hladké mouky
Postup přípravy receptu Polský bigos:
Uzený bůček rozkrájíme na kostičky a vyškvaříme. Na sádle zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme maso nakrájené na kostky a dusíme do poloměkka. Kysané zelí nakrájíme a uvaříme doměkka, zvlášť uvaříme v osolené vodě hlávkové zelí nakrájené na nudličky. Obě povařená zelí smícháme, přidáme k masu, zalijeme vínem, přimícháme vyškvařený bůček s klobásou nakrájenou na kostičky (nebo salámem) a podusíme. Zahustíme jíškou připravenou ze sádla a hladké mouky a povaříme na mírném ohni.
Bigos se obvykle podává s tmavým chlebem.
Fotky receptu Polský bigos:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!