Postup přípravy receptu Polský guláš s kyselým zelím:
Anglickou slaninu nakrájet na kostičky. Cibuli a česnek oloupat a nakrájet nadrobno. Hlávku zelí očistit, odstranit košťál, omýt ji a nakrájet na tenké proužky. Do velkého hrnce dát rozehřát slaninu a na ní důkladně opéct maso nakrájené na kousky, cibuli a česnek. Přidat zelí a za občasného míchání vše 10 minut dusit.
Rajčata mezitím omýt, rozpůlit a vyříznout konec stopky. Potom rajčata, kyselé zelí, jalovec, celý pepř, bobkový list a hovězí vývar přidat k masu. Všechno dobře zamíchat a dusit při mírné teplotě asi 40 minut.
Točený salám nakrájet na tenké plátky a přidat k masu asi 10 minut před tím, než bude celý pokrm hotový. Potom do něho smíchat kysanou smetanu a ochutit jej solí, pepřem a sladkou paprikou.
Hotový guláš poprášit sladkou paprikou, ozdobit snítkou petrželky a podávat. Dobrou přílohou jsou vařené brambory, houskové knedlíky nebo čerstvý chléb.