Vložil: | Debbie |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Polvo grelhado:
3-4 kg velká chobotnice
| 1 l bílé víno
| 3 lžíce oliv. oleje
| 2 ks karotka
| 2 ks cibule
| 2 ks kořen petržele
| 1 pórek
| 5 ks stroužků česneku
| pažitka
| mořská sůl Maldon
| hrst pepř celý černý
| 0,2 l vinný ocet
| 5 lístků bobkový list
Postup přípravy receptu Polvo grelhado:
Do velkého hrnce dáme dostatek vody, aby se v něm mohla velká chobotnice celá ponořit. Osolíme, přidáme bílé víno, vinný ocet, hrst celého pepře a 5 lístků bobkového listu. Očistíme karotku, pórek a kořen petržele a svážeme je dohromady a rozpůlíme cibuli a všechno přidáme do vody. Pomalu přivedeme k varu a potom plamen ztlumíme tak, aby se voda nevařila, ale jen pomalu táhla. Chobotnice by měla být po hodině a půl měkká.
Odkrojíme chapadla, tělo rozčtvrtíme a vnitřek vyčistíme. Vše nakrájíme na asi 3 cm velké kousky. Na olivovém oleji opečeme celé stroužky česneku, přidáme pokrájenou chobotnici a dobře opečeme ze všech stran. Nakonec posypeme nasekanou pažitkou.
Fotky receptu Polvo grelhado:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!