Použité suroviny receptu Pomeranče a ořechy v rumu:
125 g hnědého cukru
| 2 vyzrálé pomeranče
| po 100 g vyloupaných mandlí, ořechů lískových ořišků a pistácií
| 500 ml bílého rumu
Postup přípravy receptu Pomeranče a ořechy v rumu:
1. Cukr nasypeme do rendlíku. Pomeranče důkladně omyjeme horkou vodou a utěrkou osušíme. Nožem tence oloupeme kůru, překrojíme a vymačkáme šťávu.
2. Pomerančovou kůru a pomerančovou šťávu svaříme s cukrem. Když se voda zcela vypaří, vyjmeme kůru.
3. Vsypeme mandle, ořechy a pistácie a důkladně promícháme. Ořechovou směs dáme stranou a necháme vychladnout. Nakonec vlijeme rum, promícháme a nalijeme do dvou vyvařených, dobře uzavíratelných sklenic. Chutná výborně ke zmrzlině nebo tvarohovým dezertům.
Fotky receptu Pomeranče a ořechy v rumu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!