Postup přípravy receptu Pomerančová marmeláda:
Citrony a pomeranče důkladně vydrhneme kartáčkem. Pak je celé dáme do nerez kastrolu, zalejeme 1 l vody a vaříme asi 2 hodiny. Vodu slejeme, z pomerančů i z citronu lžičkou vyškrábneme dužinu, nakrájíme na čtvrtky, ale bez jader a vše dáme zpět do kastrolu, přidáme 2 naběračky vody, ve které se vařily a vaříme dalších 10 minut. Kůru z pomerančů nakrájíme na tenké nudličky a dáme ji do zbylé vody po vaření. Uvařené pomeranče s citrony přepasirujeme a dáme zpět do kastrolu. Zamícháme, zakryjeme a necháme přes noc v chladu. Příští den vše přivedeme k varu, přidáme krystal.cukr, odstavíme z plotny a mícháme, až se všechen cukr rozpustí. Nesmí tam zůstat nerozpuštěný, jinak se připálí. Pak znovu uvedeme do varu, ale na nejmenší plamen a necháme jen mírně probublávat - bez míchání - až je marmeláda tmavá. Pomerančovou marmeládu plníme do nahřátých skleniček, které na 5 minut otočíme dnem vzhůru.