100 g práškového cukru
| 4 vejce
| 100 g hrubé mouky
| z 1 pomeranče kůra a šťáva
| Pomerančová poleva:
| 140 g práškového cukru do sněhu
| 1 lžíce horké vody
| 1 lžíce pomerančové šťávy
Postup přípravy receptu Pomerančová ruláda:
Žloutky s cukrem mícháme 1/2 hodiny. Potom za stálého míchání přikapáváme šťávu z menšího pomeranče a nastrouháme pomerančovou kůru. Z bílků ušleháme tuhý sníh a s moukou jej přidáme k vymíchaným žloutkům. Těsto lehce promícháme. Nalejeme je na vymaštěný a moukou vysypaný plech a upečeme do růžova. Upečený, ještě horký piškotový plátek vyklopíme na desku posypanou práškovým cukrem, potřeme meruňkovou marmeládou a ještě horký svineme. Necháme jej vychladnout a polejeme pomerančovou polevou.
Poleva:Mícháme 1/2 hodiny a musí být bílá, lesklá a hustá.
Fotky receptu Pomerančová ruláda:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!