Postup přípravy receptu Pomerančovo-ostružinová marmeláda:
Pomeranče i citron důkladně umyjeme a nakrájíme na kolečka. Vložíme do velkého hrnce a zalijeme vodou. Necháme do druhého dne odpočívat.
Pomeranče v hrnci přivedeme do varu a za občasného míchání vaříme na mírném ohni 50 minut, kůra změkne. Pak přisypeme cukr a znovu, za občasného promíchání, uvedeme do varu. Odstavíme, sesbíráme pěnu a vmícháme likér.
Ostružiny opatrně umyjeme a okapané dáme do hrnce. Přidáme citronovou šťávu a na mírném plameni vaříme 10 minut. Pak přidáme cukr a mícháme, dokud se nerozpustí. Znovu uvedeme do varu a za občasného míchání vaříme, až marmeláda začne rosolovatět, tzn. že nechává na vařečce stopu.
Pomerančovo-ostružinové marmelády necháme mírně vychladnout a poté je střídavě plníme do nahřátých větších sklenic. Ihned uzavřeme a zabalíme do deky odpočívat, zchladnout.