Použité suroviny receptu Pomerančový koláč z černého piva:
4 ks vajec
| 250 g cukru krystal
| 250 g hladké mouky
| 2 dl černého piva
| 1/2 dl kysané smetany
| 1 lžíce měkkého másla
| strouhaná kůra z 1/2 pomeranče
| 1 ks prášku do pečiva
| Na potírání: 3 lžíce pomerančové marmelády šťáva z jednoho pomeranče
Postup přípravy receptu Pomerančový koláč z černého piva:
Ve šlehači šleháme vejce a cukr krystal do husté pevné pěny. Ke konci zašleháme kousek měkkého másla. Snížíme obrátky, přidáme černé pivo, kysanou smetanu a mouku s práškem do pečiva. Přidáme strouhanou pomerančovou kůru a promícháme.
Kulatou dortovou formu střední velikosti vymažeme máslem a dno i boky vyložíme pečícím papírem. Těsto nalijeme do formy a pečeme při teplotě 180°C asi 45 minut. Vpichem špejle zjistíme stav pečení.
Hotový koláč vyndáme a na mřížce necháme 20 minut chladnout. Odstraníme boky formy. Svaříme pomerančový džem s pomerančovou šťávou na hustý sirup. Tímto sirupem potřeme povrch koláče a koláč a necháme zcela vychladnout.
Fotky receptu Pomerančový koláč z černého piva:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!