Postup přípravy receptu Pórková polévka s knedlíčky:
Pórek očistíme, polovinu nakrájíme na proužky, zbytek na kostičky. Cibuli oloupeme a najemno nasekáme. Na pánvi rozehřejeme tuk, přidáme kostičky pórku, cibuli a krátce podusíme. Pak zalijeme vývarem z MAGGI Zlatého Zeleninového bujónu, vínem a smetanou a necháme 20 minut vařit.
Salám nakrájíme na větší kousky a spolu s masem, chlebem, vejcem a zakysanou smetanou dáme do mixéru a rozšleháme na hustou kaši. Ochutíme solí a pepřem. Několik snítek estragonu pokrájíme na kousky a přidáme do směsi. Pomocí dvou čajových lžiček tvoříme nočky, které vložíme do vroucí osolené vody a asi 4 minuty povaříme.
Uvařenou polévku rozmixujeme ručním elektrickým šlehačem a nakonec ještě propasírujeme sítem. Krém dochutíme solí, pepřem a cayenským pepřem. Vsypeme proužky pórku a necháme zhruba 2 minuty povařit. Nakonec do polévky vložíme okapané knedlíčky.