500 ml vývaru nebo vody
| 200 g pórku
| 1 žloutek
| 120 ml zakysané smetany
| 40 g hladké mouky
| 60 g másla
| špetka muškátového květu
| mletý bílý pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Pórková žlutá omáčka:
Pórek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Polovinu másla rozpustíme v kastrolu a nakrájený pórek na něm krátce podusíme. Zbytek másla rozehřejeme, zaprášíme moukou, připravíme světlou jíšku. Jíšku zalijeme vývarem a za stálého míchání přivedeme k varu, zvolna vaříme 15 minut. Povařený základ omáčky přilijeme k pórku a vaříme dalších 15 minut. Hotovou omáčku odstavíme, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Nakonec mírně zchladlou omáčku zjemníme žloutkem rozmíchaným v zakysané smetaně. Podáváme s vařenými brambory a vejcem natvrdo.
Fotky receptu Pórková žlutá omáčka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!