Použité suroviny receptu Povidla pro diabetiky a redukční dietu:
5 mrkví
| 5 cibulí
| 1/2 dýně
| 1/2 lžičky soli
| 1/2 l vody
Postup přípravy receptu Povidla pro diabetiky a redukční dietu:
Na vědší kusy nakrájíme mrkev, cibuli a dýni. Dáme do tlakového hrnce, osolíme špetkou soli /ta vytáhne sladkost/ a zalijeme vodou 1-2 cm nad zeleninu. Vaříme na minimálním plameni 1 hodinu. Potom zeleninu rozšťoucháme na kaši a zvolna odpařujeme zbývající vodu až do úplného zhoustnutí. Teplé plníme do sklenic, pro delší trvanlivost můžeme sterilovat 45 minut.
Fotky receptu Povidla pro diabetiky a redukční dietu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!