Postup přípravy receptu Povidla z černého bezu s hruškami:
Bez pečlivě propereme a necháme oschnout. Otrháme kuličky ze stopek. Hrušky oloupeme, rozčtvrtíme, vykrájíme z nich jádřince a čtvrtky ještě rozpůlíme. Kuličky černého bezu promícháme s osminami hrušek, švestkami a cukrem a necháme všechno odstát, dokud se cukr nerozpustí (asi 3 hodiny). Přimícháme koření. Ovocnou směs dáme na velkou vymaštěnou pánev a vložíme ji do trouby (na střední rošt). Troubu vyhřejeme na 180 °C. Povidla necháme v troubě asi 2 1/2 hodiny vyvařit, ale nemícháme je přitom. Když konečně zhoustnou, ochutíme je dle libosti citrónovou šťávou. Nakonec povidly naplníme sklenice a pevně je uzavřeme.
Fotky receptu Povidla z černého bezu s hruškami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!